5 november 2022
16:00

Vetlanda BK U17

Vetlanda premiärvann i SBB Arena

Vetlanda motsvarade alla högt ställda förväntningar och körde över hemmalaget i premiärmatchen i U17 Nationell serie. Vetlanda har ett mycket spännande lag i åldersgruppen och över 90 minuter var det ytterst imponerande motstånd. Trots att hemmalaget kanske tagit ytterligare ett steg framåt från förra helgen så var det inget snack om var poängen skulle hamna

Stark start
Hemmalaget var bra i 25 minuter i den första halvleken. Så länge orkade man gå med i gästernas tempo. Bra spel och helt enligt riktlinjerna som tränare Ringblom dragit upp. Efter 25 minuter var ställningen 2-3 och det mesta såg helt okej ut.

Jobbiga 45 minuter
Sista 20 minuterna i första coh första 25 i andra var en jobbig period för hemmalaget. 2-2 blev 2-12 och 10 raka mål för gästerna. När Lucas Ahlgren klippte in straffslaget till 3-12 efter 28 minuter i andra halvlek var det lagets andra skott på mål i andra halvlek... Vetlanda kan vara det bästa laget vi mött hittills i år. Deras omställningar höll hög klass och definitivt hög fart... men det var framför allt hemmalagets egna bolltapp och misstag som skapade kontringslägena för gästerna

Positiva vibbar
Några saker som var bra i matchen var att så länge vi orkade hålla samma tempo som motståndarna så var spelet bra och bollsläppen effektiva. Vi släppte inte in någon hörna den här matchen heller utan vi är bra på att försvara oss på hörnor (Däremot släppte vi in 3 hörnreturer vilket såklart var mindre bra). Vi gjorde också mål på straffslag igen efter att tidigt på säsongen missat flera straffslag.

Nu går laget hem och laddar om. Det ÄR tufft att spela i nationell serie och det är därför vi är med. Laget kommer att växa under säsong och eftersom vi kanske ligger efter lite träningsmässigt så kommer det bara att gå bättre och bättre under säsong. Vi ser framåt! Idag var det dock odiskutabelt vilket lag som skulle vinna matchen.

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF - VETLANDA BK 4 - 15
(2-7)
Mål: 1-1 (11) Milo Lindblom (Anton Hallgren), 2-2 (18) Philip Bergström (Oliver Bergman), 3-12 (73) Lucas Ahlgren (straffslag) , 4-12 (75) Thim Brodin (Philip Bergström)